Furtuna a făcut ravagii într-o comună din Banat!

În Bănia, noaptea trecută fulgerul a lovit linia electrică principală de alimentare iar o stradă din cele trei ale satului, a rămas fără curent. Descărcarea electrică a afectat mai multe familii. 14 televizoare şi frigidere care se aflău în priză au fost deteriorate, ne-a declarat primarul comunei, Silvestru Bălan.

Deci noaptea trecută am avut o furtună aici în Bănia. Într-o zonă a satului, fulgerele au afectat câteva case şi aici mă refer la instalaţia electrică şi bunuri electrocasnice. Din câte am înţeles eu de la cetăţeni ar fi vorba de vre-o 14 televizoare şi alte obiecte de uz casnic. Până acum nimeni nu a mers cu ele la un meseriaş să vadă dacă sunt arse sau doar siguranţele de protecţie sunt distruse”, a precizat primrul Silvestru Bălan.

Vă reamintim că Administratia Bazinala de Apă Banat a emis în această dimineaţă o nouă atenţionare de cod galben de inundaţii pentru judeţul Caraş-Severin. Creşterile de debite şi de niveluri astăzi au depăşit cotele de atenţie.

La Staţia Hidrometrică Ţerova, pe pârâul Ţerova care este un afluent al Bârzavei s-a înregistrat o depăşire a cotei de atenţie cu 6 cm iar la Soceni pe pârâul Tău care este un afluent al Pogănişului, o depăşire a cotei de atenţie cu 8 cm. În continuare este cod galben hidrologic până la ora 16.00 pe râurile, Timiş, Bârzava, Moraviţa şi Caraş.

Daiana Roşca

Împarte cu prietenii tăi: