Un nou festival-concurs de prestigiu se va desfășura la Craiova, la Cercul Militar, sâmbătă, 17 iunie 2017. Organizat de prof. Iulia Manda, coordonatorul Corului de Copii „GLASURI CRISTALINE” și compozitorul Cristian Alivej, Directorul “STAR MELODY“,Festivalul Național de muzică pentru copii și adolescenți ”Glasuri cristaline”va reuni pe cei pasionați de muzică având vârste între 4-18 ani din grădinițe, școli gimnaziale, Palate/ Cluburi ale Copiilor (de stat sau private).

Afiş juriu

Categoriile la care pot concura acoperă o paletă largă de genuri la Secțiunea interpretare: pop românesc, pop internațional, etno-pop, muzică populară. Elementele de noutate ale acestui festival le constituie secțiunile Idolul meu și Creație. Inedită pentru contextul competițional este Secțiunea MUZICĂ RELIGIOASĂ:

  • Psaltică – se adresează copiilor și tinerilor iubitori de muzică psaltică; concurenții vor interpreta o piesă muzicală psaltică în stilul stihiraric (3-5 minute, maxim) din repertoriul românesc sau internațional (concurenții vor putea fi acompaniați de 1-4 isonari, cu precizarea că nu va fi evaluat decât concurentul. Nu se admite acompaniament cu sintetizatoare sau alte instrumente).
  • Folclor religios – Pricesne Ortodoxe Românești – concurenții vor interpreta o priceasnă ortodoxă (3-5 minute, maxim).

Înscrierile se pot face până pe data de 10 iunie 2017.

 

A consemnat Gabriela Rusu-Păsărin, realizator în Grupul Operativ al Departamentului Studiourilor Regionale, Societatea Română de Radiodifuziune

Împarte cu prietenii tăi: