Lucrătorii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează în această dimineaţă nouă percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro prin evaziune fiscală, potrivit IGPR.

Dintr-un comunicat de presă transmis de Poliţia Română reiese că, în această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează nouă percheziţii, dintre care opt în Bucureşti şi una în judeţul Hunedoara, la firme şi persoane fizice bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2012-2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute şi prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor documente ce nu aveau la bază operaţiuni reale, în domeniul agroalimentar (cereale).

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste un milion de euro. Totodată, vor fi puse în aplicare şase mandate de aducere, persoanele bănuite în cauză, cu vârste cuprinse între 31 şi 52 de ani, urmând a fi conduse la audieri.

La activităţi participă şi poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice şi criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, precum şi luptători ai Serviciului Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române.

Daiana Roşca

Împarte cu prietenii tăi: