UPDATE: ora 22.30

Trimisul Radio România la Paris, Ştefan Alexiu, a întrebat -o pe Simona Halep ce a contribuit la victoria din semifinale:

Munca pe care am depus-o în acești ani, faptul că am un antrenor foarte bun care știe să mă pregătească pentru orice nivel de competiție am fost destul de motivată să ajung în acest moment din nou. Cred că a fost o experiență bună în 2014, sper să-mi fie de folos sâmbătă să pot să termin cu bine această finală.

Este o șansă incredibilă pentru mine să reușesc acest lucru, însă vom vedea ce va fi sâmbătă, voi încerca să fiu destul de relaxată, de motivată, dar în același timp să simt și presiunea, pentru că atunci când simt presiune joc destul de bine. (Simona Halep)

 

Radio Românai Actualități

…………………………………………………………………………………………………

UPDATE: ora 22.00

Simona Halep, numărul 4 mondial, va juca finala turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova din Cehia, numărul trei WTA, joi seara, 8 iunie, în semifinale, cu 6-4, 3-6, 6-3.

La conferința de presă de aseară, Simona a declarat:

Nu știu dacă pt să-ți descriu meciul pentru că lovește foarte puternic, plat, nu știi niciodată la ce să te aștepți; cred că a jucat cel mai bun meci al ei pe zgură, nu a greșit atât de mult și chiar a ajuns unele mingi, de oriunde a dat bine.
Cred că a fost un meci complet, de nivel foarte înalt și diferența cred că am făcut-o, un pic, fizic în sfertul 3 și mental că nu am mai comentat am stat doar atentă pe fiecare punt. Așa cum am zis mereu fiecare punct este important contra acestor jucătoare. (Simona Halep)        
În finala programată sâmbătă la ora 16.00, campioana noastră o va înfrunta, în premieră, pe letona Jelena Ostapenko, cea care a împlinit 20 ani chiar în ziua semifinalei, și care a câștigat penultimul act, în fața elvețiencei Timea Bacsinski cu 7-6, 3-6, 6-3.
Halep va juca, sâmbătă, a doua sa finală la Roland Garros, după ce a pierdut în 2014 în fața rusoaicei Maria Șarapova.
Florin Pruteanu

………………………………………………………………………………………………………..

Simona Halep este în finala de la Roland Garros. Halep este câştigătoarea meciului cu Karolina Plişkova de la Roland Gaross. Scorul a fost de 6 la 4, 3-6, 6 la 3.

În meciul dintre Halep şi cehoaică, jucătoarea noastră mare nevoie să câştige turneul pentru a trece pe locul întâi mondial.

 

Florin Pruteanu/ Tiberiu Szasz – Radio Cluj

Împarte cu prietenii tăi: