Păstrarea prospeţimii alimentelor pentru mai mult timp şi reducerea cazurilor de toxiinfecţie alimentară depind foarte mult de modul în care aşezăm mâncarea în frigider.

Mai ţinem minte şi că temperatura în frigider trebuie menţinută la 4 grade Celsius, iar în congelator la aproximativ -17 grade.

Fructele, de exemplu, pentru a se păstra mai mult, nu se spală atunci când le punem în frigider.

Păstrarea şi sortarea alimentelor în frigider necesită respectarea unor reguli simple, dar esenţiale, pentru a evita ulterior pericolul îmbolnăvirilor.

Deserturile sunt şi ele produsele care absorb mirosurile din frigider, pentru că au în compoziţia lor foarte multe grăsimi, de aceea, atunci când le punem la frigider trebuie neapărat acoperite.

Este important să cunoaştem zonele cele mai reci şi zonele mai puţin reci ale frigiderului, pentru a şti unde vom aşeza alimentele în funcţie de tipul lor. La uşa frigiderului se păstrează alimentele care se folosesc cel mai rapid, de exemplu lactatele.

Se recomandă, pentru a evita contactul cu tot felul de bacterii, spălarea frigiderul cel puțin o dată pe săptămână.

Împarte cu prietenii tăi: