Preotul Cristian Pomohaci nu mai poate sluji de la Altar timp de 30 de zile, a hotărât luni, 26 iunie Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Iată declarația consilierului Arhiepiscopiei, preot Eugen Moldovan:

Având în vedere publicarea unui articol în Ziarul de Cluj, online, părintele a fost convocat astăzi la Centrul Eparhial pentru a da unele lămuriri cu privire la situația neplăcută care s-a prezentat în acest articol, prin care era incriminat că ar fi făcut unele remarci cu tentă neplăcută la adresa unui tânăr, propunându-i relații intime cu o sumă de bani.

Așa cum sunt regulamentele bisericești, părintele a fost astăzi chemat, ne-a oferit câteva lămuriri, însă după cum prevăd regulamentele noastre bisericești, părintele a fost oprit de la slujirea sfintelor taine și a tuturor slujbelor bisericești pe o perioadă de 30 de zile, timp în care este dator să aducă argumente în dezvinovățirea celor prezentate acolo. (Eugen Moldovan)

În această perioadă Cristian Pomohaci trebuie să aducă dovezi care să infirme acuzaţiile care i se aduc.

Pe de altă parte, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care preotul le-ar fi săvârşit în prezenţa sau asupra unui minor.

În urmă cu mai multe zile, o publicaţie din Cluj-Napoca a dat publicităţii o înregistrare în care un bărbat, despre care se spune că ar fi preotul şi rapsodul popular Cristian Pomohaci, preot la Moşuni în judeţul Mureş, îi făcea avansuri unui adolescent şi îi promitea bani în schimbul relaţiilor sexuale.

Împarte cu prietenii tăi: