În ceea ce priveşte personalul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi există un deficit de 15%, la fel ca în majoritatea instituţiilor, dar este acoperit de profesionalismul şi dăruirea cu care jandarmii braşoveni îşi execută misiunile, spune comandantul Cristian Paliştan.
Acesta a precizat că nu există momente în care să nu se poate interveni la anumite acţiuni din cauza lipsei de personal ‘pentru că la nivelul judeţului Braşov, pe lângă Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, există şi Gruparea de Jandarmi Mobilă ‘Burebista’ şi ne suplinim reciproc’.
În perioada ianuarie-iunie 2017, jandarmii braşoveni au executat 171 de misiuni de asigurare a ordinii publice la proteste, activităţi culturale, religioase, sportive, vizite oficiale, în timpul alegerilor.
De asemenea, în perioada menţionată, jandarmii au mai efectuat 300 de intervenţii 112 .
La acestea se adaugă participarea efectivelor de jandarmi la prevenirea unor posibile incidente în care exemplare de animale sălbatice (urşi), apărute în zone din Braşov, Predeal, Valea Râşnoavei, Săcele, Bran, ar fi putut pune în pericol sănătatea şi securitatea locuitorilor sau puteau produce daune importante.

Împarte cu prietenii tăi: