Ecologiştii şi sătenii din Tărpiu, judeţul Bistriţa-Năsăud, contestă un proiect susţinut de Doina Pană, viitorul ministru al Apelor şi Pădurilor, prin care, în singura pădure din apropierea satului, ar putea fi amenajată o celulă a depozitului ecologic pentru reziduurile menajere.

Reprezentanţii Partidului Verzilor din Bistriţa-Năsăud le solicită deputaţilor Doina Pană şi Liviu Dragnea să renunţe la un amendament de modificare a Codului Silvic care prevede că în păduri ar putea fi amenajate depozite ecologice de gunoi.
Proiectul de modificare a Codului Silvic a trecut de Senat urmează să fie discutat în Camera Deputaţilor, în procedură de urgenţă.

Pădurea din spatele depozitului ecologic de la Tărpiu, unde ar urma să se amenajeze a doua celulă a depozitului ecologic, are doar şapte hectare de teren şi aparţine mai multor proprietari însă aceştia au observat, în ultima perioadă, că cineva le-a furat de pe teren sute de copaci.

Ecologiştii şi sătenii au sesizat Garda Forestieră, care a constatat că au dispărut sute de metri cubi de lemn, motiv pentru care a fost sesizat şi Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Împarte cu prietenii tăi: