Valea Cernei este luată cu asalt la sfârşit de săptămână de turişti din întreaga ţară, cea mai solicitată fiind, desigur, zona cădiţelor de la 7 Izvoare.
O aglomeraţie mare de persoane produce şi o cantitate proporţională de deşeuri, care de cele mai multe ori sunt aruncate la întâmplare pe malurile Cernei.

„Având în vedere că Primăria oraşului Băile Herculane adminsitrează această zonă, săptămânal au loc – împreună cu cei de la serviciul de măturat – acţiuni de ecologizare. Rugăm turiştii care se află în zonă să nu arunce gunoiul pe unde apucă, să le pună în saci special destinaţi colectării gunoaielor şi Primăria âi va ridica săptămânal din această zonă. Serviciul de salubritate este gestionat de SC Ecologica SRL, care se ocupă de colectarea şi transportul acestor deşeuri, ne-a declarat Cristian Miclău” – primarul oraşului Băile Herculane.

Oricâte acţiuni de ecologizare ar fi organizate de autorităţile locale sau organizaţii neguvernamentale de protecţia mediului, cantitatea de deşeuri pare să nu scadă, indiferent de perioada anului!

„După cum ştiţi, într-o pădure sunt şi uscături , nu doar arbori sănătoşi, aşa şi cu turiştii din Băile Herculane… unii aruncă gunoaiele peste tot şi nu respectă un mod civilizaţ mai ales că parchează pe partea dreaptă a drumului când te duci spre 7 Izvoare şi blochează ambele sensuri! Doresc să fac un apel pe această cale către toţi turiştii care vin în staţiunea noastră că în următoarele luni de sezon se vor iniţia măsuri, împreună cu Poliţia, care va aplica amenzi pentru cei care nu respectă semnul indicatoarelor din staţiunea Băile Herculane!”, ne-a precizat edilul-şef al urbei de pe Cerna.

Împarte cu prietenii tăi: