Aproximativ 1.000 de persoane de toate vârstele, majoritatea tineri, dar şi bătrâni şi copii, foarte mulţi pe biciclete, au pornit duminică seară din Piaţa Victoriei în marşul ‘Împreună salvăm ţara de corupţi’.

În fruntea manifestaţiei participanţii la eveniment poartă un imens drapel tricolor.

Manifestanţii poartă steaguri tricolore de diferite mărimi, unele cu stema decupată, suflă în vuvuzele şi bat în tobe scandând ‘PSD, ciuma roşie!’ şi ‘Nu vrem să fie o naţie de hoţi’. Ei poartă pancarte pe care stă scris ‘Să nu dea Dumnezeu păcate să vrem noi sânge, nu dreptate!’, ‘Furci, topoare, crăpaţi în închisoare!’, ‘România, zonă liberă de corupţie!’ şi ‘RO ţară de drept!’, ‘ Solidaritate fără taxe’, dar şi două panouri care îi înfăţişează pe preşedintele PSD Liviu Dragnea şi pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în costume de deţinuţi.

Înaintea plecării în marş s-au strâns semnături pentru demiterea primarului general Gabriela Firea, participanţii la miting afirmând că, până în prezent, au adunat 6.000 de adeziuni.

Marşul va avea loc pe traseul Piaţa Victoriei – Piaţa Romană – Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Parlament – Curtea Constituţională a României, au precizat organizatorii.

Potrivit site-ului bucurestiul.ro., ‘organizaţiile civice Geeks For Democracy, Corupţia Ucide, #rezistenţa anunţă că organizează duminică un marş de protest în Bucureşti, ca reacţie la evenimentele din ultimele zile: deciziile revoltătoare ale Curţii Constituţionale, discuţiile pe tema introducerii pragului pentru abuzul în serviciu, propunerea de către PSD+ALDE a lui Mihai Tudose pentru funcţia de premier’.

‘În condiţiile în care, la cinci luni de la debutul celor mai ample mişcări de stradă din România, corupţia la nivel înalt este în continuare departe de a fi eradicată, societatea civilă se mobilizează şi va participa la marşul ‘Împreună salvăm ţara de corupţi!’ ‘, anunţă organizatorii.

Împarte cu prietenii tăi: