Pentru prevenirea apariţiei şi extinderii unor boli specifice sezonului cald, obiectivele turistice, ştrandurile şi zonele de agrement din judeţul Satu Mare au fost verificate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Nicolae Dumuţa, directorul  a precizat luni, 3 iulie, că au fost controlate spaţiile de depozitare a produselor şi alimentelor, condiţiile de păstrare a acestora, igienizarea spaţiilor frecventate de turişti, respectarea normelor sanitare de servire a produselor alimentare, precum şi respectarea stării de sănătate şi igienă a personalului.

Au mai fost verificate respectarea măsurilor de protecţie împotriva insectelor și rozătoarelor, respectiv implementarea și eficiența programelor de dezinfecție, dezinsecție şi deratizare la nivelul tuturor unităților.

În total au fost verificate 25 de obiective turistice, în zonele Ştrand Termal Tăşnad, Ştrand Carei, Ştrand Mihaieni, Ştrand Acâş, ştrandurile din Satu Mare, dar şi zonele de agrement Oţeloaia, Apa, Valea Măriei, Huta Certeze, Călineşti Oaş şi Livada.

În urma controalelor efectuate, pentru deficienţele constatate au fost aplicate 17 sancţiuni – din care 9 avertismente – și 8 amenzi contravenționale, în valoare totală de 8300 lei.

Totodată, a fost supusă sechestrului oficial, o cantitate de 31,4 kg produse alimentare, reprezentând materie primă si preparate culinare. (Nicolae Dumuţa, director DSVSA)

Până la remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor, inspectorii DSVSA au dispus suspendarea activităţii unei pensiuni agro-turistice.

Împarte cu prietenii tăi: