Patrimoniul cultural istoric al zonei de sud-est a Regiunii Centru va fi mai bine pus în valoare, cu sprijinul fondurilor Regio 2014-2020, după derularea lucrărilor la Incinta de Vest a Cetăţii Râşnovului din judeţul Braşov.

Foto-semnare-2Contractul de finanţare al acestui obiectiv a fost semnat la sediul ADR Centru de către Liviu Butnaru, primarul oraşului Râşnov şi de Simion Creţu, director general ADR Centru.

Fondurile contractate pe domeniul care vizează reabilitarea obiectivelor de patrimoniu vor sprijini autorităţile publice locale, sau instituţiile şi organizaţiile care au pregătit proiecte să deruleze lucrări importante la aceste obiective, pentru a le readuce la viaţă.

Avem semnate până în prezent, 17 proiecte la nivel regional pe această prioritate de investiţii, a căror valoare totală depăşeşte 185 milioane lei, fapt care ne face să apreciem că, peste doi sau trei ani, lucrările de consolidare şi restaurare a acestor monumente şi moşteniri istorice vor duce la creşterea numărului de vizitatori şi la dezvoltarea micilor afaceri din zonele proiectelor.

Pentru judeţul Braşov, acest proiect este al doilea, după semnarea contractului de finanţare a reabilitării Cetăţii Făgăraşului, în urmă cu doar câteva zile, ceea ce înseamnă că in jur de nouă milioane de euro vor fi atrase pentru dezvoltare, în acest sector, a spus, Simion Creţu, director general ADR Centru.

Prin proiectul ”Restaurarea, conservarea şi valorificarea durabilă a Cetăţii Râşnov (incinta de vest) şi crearea infrastructurii conexe” cu o valoare totală de 16 milioane de lei, Primăria oraşului Râşnov, judeţul Braşov, are alocate fonduri nerambursabile în valoare de peste 3 milioane de euro.

Împarte cu prietenii tăi: