Trotinetele, rolele şi skate-urile au fost interzise pe mai multe străzi din zona centrală a Timişoarei, incluse în zona numită de promenadă.

Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Local, care a aprobat proiectul la propunerea consilierului local Grigore Grigoroiu.

“Se interzice folosirea pe străzile și în piețele destinate promenadei, în Piața Victoriei, Libertății, Sf. Gheorghe, Piața Unirii, strada Alba Iulia, strada Vasile Alecsandri, strada Mărășești – pe tronsonul cuprins între străzile Gheorghe Lazăr și Ghjeorghe Dima – strada Eugeniu de Savoya, strada Gheorghe Lazăr – pe tronsonul între Emanoil Ungureanu și Piața Unirii – strada Florimund de Mercy, strada Caruso, strada Praporgescu, a oricăror mijloace de locomoție inclusiv a triciletelor, monocicletelor, trotinetelor, skateboard-urilor, hoverboard-urilor, segway-urilor etc. Nu se au în vedere în enumerarea deschisă de mai sus cărucioarele pentru copii și pentru persoane cu dizabilități”, a precizat Grigore Grigoroiu.

Consilierul PSD Gabriela Popovici a propus un amendament prin care să se interzică doar echipamentele electrice, însă propunerea a fost respinsă. De asemenea, s-a decis deschiderea circulaţiei pentru biciclete, trotinete şi role pe strada Mărăşeşti, tronsonul dintre Piaţa Operei şi Gheorghe Lazăr.

Împarte cu prietenii tăi: