În ziua de 8 iulie, în organizarea Asociației Terra Semper Fidelis și a partenerilor (instituții și sponsori) vor începe competițiile de Streetball, baschet 3×3.

Primul turneu va avea loc la Tulcea (pe 8 și 9 iulie), iar celelalte se vor desfășura la Constanța, la Mangalia și la Cernavodă. Evenimentele din afara municipiului Constanța vor fi organizate în premieră.

Astăzi în cadrul unei conferințe de presă, principalul organizator al competitiilor de streetball, baschet 3×3, Andrei Talpeș a declarat că va fi o vară cu multe asemenea turnee, iar noutatea constă în faptul că vor avea loc și în alte localități decât în municipiul Constanța.

„În această vară ne extindem și în județul Constanța cu aceste competiții.Baschetul 3×3 a luat amploare și este apreciat mai ales de copii.Mă bucur că avem ocazia să le oferim aceste turnee, deși va fi mai greu pentru noi cu deplasările.Pentru prima dată vom fi prezenți în acest circuit la Mangalia, la Cernavodă, iar primul turneul va fi organizat la Tulcea, în zilele de 8 și 9 iulie!”, a declarat Andrei Talpeș (foto), președintele Asociației Terra Semper Fidelis.

În calitate de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Mariana Solomon a declarat că instituția pe care o reprezintă susține acest proiect în folosul copiilor și al tinerilor din comunitățile respective.

Cu această ocazie, a fost menționată participarea echipei României la Campionatul Mondial U18 de baschet 3×3 din China, din care a făcut parte și juniorul constănțean, Cătălin Miloș de la BC Athletic.

Împarte cu prietenii tăi: