Măceşele conţin un adevărat concentrat de multivitamine. Aproape că nu există un alt fruct cu atât de multe vitamine, combinate într-un produs natural.

Măceșele sunt fructe excepționale cu un conținut foarte ridicat de vitamina C, vitamina B1 și B2, caroten și multe altele. Ele ajută la răceli și ameliorează procesele anti-inflamatorii.

Ceaiul din măceşe poate fi folosit sub formă de comprese pentru ochii inflamaţi.
De asemenea, acesta întăreşte imunitatea şi oferă energie, reducând severitatea și incidența răcelilor.

Decoctul de frunze acționează ca un analgezic în radiculită și crampe stomacale.
În plus, tratează sângerările interne, urinarea dificilă, inflamația cronică a rinichilor, deficitul de vitamine, rănile și ulcerele.

Uleiul de măceșe este utilizat în tratarea fisurilor mameloanelor la femeile care alăptează, rănile cauzate de escare, ulcere trofice, dermatită.

Semințele fructelor au efect coleretic, diuretic și antiseptic.

Fructele de măceșe scad glicemia și stimulează producția de celule roșii din sânge, fiind recomandate pacienților cu diabet, anemie și boli ale sistemului nervos.

Împarte cu prietenii tăi: