Concluziile primei săptămâni de guvernare, dar şi calendarul pentru perioada următoare ar urma să fie discutate luni, în cadrul unei şedinţe a coaliţiei, după cum anunţa săptămâna trecută preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

Componenţa delegaţiei de miniştri va fi stabilită de premierul Mihai Tudose.

‘Luni vom avea o coaliţie în care va fi invitat prim-ministrul şi o serie de membri din Cabinet, pe care îi va hotărî domnul Tudose şi vom discuta după prima săptămână de guvernare care sunt concluziile lor şi care este calendarul de acţiuni pentru perioada următoare’, a declarat Dragnea, joi, la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că reuniunea va avea loc în prima parte a zilei.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut joi ministrului Educaţiei, Liviu Pop, să ia măsurile necesare pentru evitarea ‘scandalului’ lipsei manualelor la începutul anului şcolar.

‘Credeţi că e vreo şansă să fim primul guvern în ultimii zece ani sau cât o fi care să nu mai aibă pe 15 septembrie celebrul scandal al manualelor, care nu sunt când începe anul?’, l-a întrebat Tudose pe Pop la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Educaţiei a spus că această chestiune este ‘prioritatea zero’ a mandatului său.

Şeful Executivului a cerut şi Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, în calitate de instituţii responsabile cu pregătirea dosarului de candidatură a României pentru relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene pentru Medicamente, să continue munca pentru finalizarea acestui dosar, astfel încât să fie depus până la termenul agreat la nivel european, 31 iulie.

Tot săptămâna trecută, premierul l-a felicitat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru deblocarea unor proiecte de 9 miliarde de lei. ‘Nu a fost un efort de o zi. De acum, să rămâneţi turaţi aşa sau, dacă trebuie, în fiecare dimineaţă, venim noi peste dumneavoastră. E în regulă’, a spus Mihai Tudose.

Împarte cu prietenii tăi: