Întreaga comunitatea academică a Facultății de Mecanică din Craiova se află la ceas de sărbatoare aniversând 40 de ani de la înființare. Pentru a marca evenimentul vor fi organizate mai multe manifestări în perioada 12-14 iulie 2017, astfel:

Miercuri, 12 iulie 2017 – Aula Magna a Facultății de Mecanică;

-Conferință de presă – prezentare eveniment aniversar (ora 10.00).

Joi, 13 iulie 2017 – Aula Magna a Facultății de Mecanică

-Mesaje ale oficialitățiilor și ale invitațiilor de onoare;

-Prezentarea facultății;

-Mesaje ale comunității academice;

-Mesaje ale comunității socio-economice;

-Festivitate de înmânare a diplomelor aniversare;

-Vizite (Facultatea de Mecanică / Centrul INCESA) / Ateliere ale creației studențești

Vineri, 14 iulie 2017 – Sala Albastră a Universității;

-Decernare titlu de  Doctor Honoris Causa.

În vara anului 1977, prin Decretul Consiliului de Stat nr. 207 din 12 iulie, în cadrul Universităţii din Craiova a fost înființată Facultatea de Mecanică, facultate care a cunoscut o evoluţie continuă, concretizată în diversificarea ofertei educaţionale, dezvoltarea şi modernizarea bazei materiale, creşterea numerică şi calitativă a corpului didactic și a numărului de studenţi.

În instituție există specializări de anvergură care se constituie într-un sistem educațional integrat (licență – masterat – doctorat), caracterizat prin flexibilitate şi profesionalism, având un impact remarcabil pe piața muncii, acoperind domenii de studii în: Ingineria Autovehiculelor, Inginerie Industrială, Ingineria Transporturilor, Inginerie Civilă, Ingineria Mediului, Inginerie Marină și Navigație, Inginerie și Management, respectiv Ingineria Materialelor.

Împarte cu prietenii tăi: