250 de lei este stimulentul financiar pe care firmele private îl pot încasa lunar pentru fiecare elev și student pe care îl angajează pe perioada vacanței.
În cazul tinerilor, în vârstă de până la 18 ani, contractul de muncă va putea fi încheiat doar pentru 6 ore pe zi, adică 30 de ore pe săptămână.
La Brașov, o singură convenție de acest fel a fost încheiată vara aceasta, spune directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov, Liliana Dragomir:
”Tinerii elevi și studenți se pot încadra în muncă 60 de zile într-un an calendaristic la o firmă privată. La Brașov, există o singură firmă deocamdată care are 2 elevi angajați pe perioada verii.”
În Mureș, în schimb, interesul este mai mare pentru acest program, spune directorul AJOFM Mureș, Gheorghe Ștef:
”Angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți pe perioada vacanței beneficiază pentru fiecare dintre aceștia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință, deci 250 de lei. Acest stimulent financiar se acordă la cererea angajatorilor din bugetul asigurărilor pentru șomaj. În acest an, până la ora actuală, sunt 4 convenții încheiate dar mai sunt mulți care au venit pentru a cere informații și acte pentru a beneficia de acest stimulent pe perioada vacanței.”
După prima sesiune a Bacalaureatului, până la această dată, și-au depus dosarele în vederea obținerii îndemnizației de șomaj, 41 de absolvenți de liceu din județul Mureș.
Aceștia vor primi câte 250 de lei timp de 6 luni sau până la încadrarea în muncă.

Împarte cu prietenii tăi: