Timpul de traversare a Dunării cu bacul între municipiul Galați și localitatea I.C. Brătianu din județul Tulcea, s-a dublat din cauza formării unui banc de nisip chiar pe mijlocul fluviului, a declarat ieri, șeful de flotă de la Navrom Bac Galați, Grigore Crăciun.

Potrivit acestuia, dublarea timpului de traversare a Dunării este cauzat de faptul că bacurile trebuie să se abată în amonte cu câteva sute de metri pentru a ocoli bancul respectiv.

„Noi ne respectăm programul, bacurile pleacă din jumătate în jumătate de oră, numai că o cursă pe care o făceam în șapte minute, acum o facem în 12-14 minute. Nu este ceva nou, mereu când Dunărea e scăzută apare. Întâmpinăm probleme la îmbarcarea mașinilor mai mari, dar ne descurcăm”, a spus Grigore Crăciun.

Bancul de nisip are aproximativ 300 de metri lungime și zece metri lățime și a apărut din cauza nivelului scăzut al fluviului, dar nu afectează șenalul navigabil.

„Nu este pe șenalul navigabil și deci nu este o problemă pentru navigație. Există suficient șenal de 150 de metri lățime pentru că Dunărea are 930 de metri lățime în zonă. S-a mai întâmplat și în alți ani, iar insula apare atunci când Dunărea este scăzută”, a afirmat directorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos, Dorian Dumitru.

Cota Dunării era luni, la Galați, de 120 de centimetri, cu șase centimetri mai puțin decât duminică.

Împarte cu prietenii tăi: