Academia Interculturală ”ProEtnica” va avea loc în acest an în perioada 16-20 august și va găzdui în principal organizate mese rotunde și workshopuri axate pe tema protecției minorităților naționale.

Academia este o școală de vară interculturală pentru 20 de studenți și tineri absolvenți de studii superioare din România și țări din Uniunea Europeană, cu vârsta între 20-30 de ani, interesați de promovarea interculturalității cu scopul dezvoltării sustenabile a diferitelor comunități multiculturale.

Anul viitor, Proetnica ar putea intra în programul acțiunilor dedicate centenarului Marii Uniri, a arătat directorul executiv al Asociației Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret, Volker Reiter:

”În 2018 dorim să includem proiectul nostru în programul pentru centenar. Tema ediției Proetnica 2018 să fie aportul minorităților naționale la dezvoltarea României în contextul european și dorim ca la festival să participe minorități din străinătate, precum cele din România, să participe la evenimente similare din afară. Dorim să depunem proiectul pentru finanțare la programul Europa pentru cetățeni, anul acesta, pentru anul viitor, și pentru ediția din anul 2019 dorim să accesăm politicile europene privind minorități naționale și, totodată, să includem proiectul pe lista evenimentelor din primul semestru din anul 2019, când România va deține președinția Consiliului Europei.”

Academia va face parte din programul integrat al Festivalului Proetnica, a cărui deschidere oficială va fi în 17 august, de la ora 16.

Împarte cu prietenii tăi: