An de an, statisticile dureroase înregistrate în maternităţile din România ne cutremură şi ne revoltă, deopotrivă: în ţara noastră există în continuare, secţii de nou-născuţi în care eforturile medicilor sunt zădărnicite de lipsa unei dotări minime sau a suprasolicitării aparaturii existente.

România se situează pe locul întâi în Uniunea Europeană cu o rată a mortalităţii infantile de 8 la mie, iar principala cauză o reprezintă naşterile premature.

La fiecare 5 ore, un copil născut înainte de termen se stinge pentru că nu există suficiente echipamente medicale performante.

La Cluj-Napoca, în fiecare an, peste 400 de bebeluşi au nevoie de îngrijire în terapie intensivă pentru a supravieţui.

Vă invităm să le urăm împreună, copiilor născuţi prematur, “Bun venit pe lume!” şi să luptăm, cot la cot cu ei, pentru viaţă.

Le puteţi fi alături, încă din prima oră de viaţă, contribuind la campania derulată de Radio Cluj şi Asociaţia CERT-Transilvania, „Dăruieşte o şansă la viaţă!”, prin care vom ajuta la dotarea Secţiei Clinică Neonatologie II “Dominic Stanca” a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, cu patru aparate performante, esenţiale în îngrijirea nou-născuţilor prematur şi nu numai.

Modalitățile prin care veți putea susține campania „Dăruiește o șansă la viață!”, sunt:

– tombola online
– magazin online produse/servicii pentru achiziţie directă
– dineu caritabil cu tombolă
– spectacol caritabil
– donaţii şi sponsorizări directe

Radio Cluj şi CERT Transilvania organizează o tombolă pentru persoanele care doresc să se implice în această campanie şi le oferă câştigătorilor o tură de off road: maşini robuste, motoare puternice, teren accidentat şi pante amenintatoare. Poţi să câştigi chiar tu o astfel de senzaţie şi să dai şansă la viaţă, copiilor născuti prematur!

Condiţiile de participare sunt foarte simple: cu doar 25 de lei cumperi un bilet de tombolă, apoi dai LIKE paginii de facebook Radio Cluj şi share vizibil pe pagina ta de facebook, concursului nostru.

Norocosul câştigător va avea parte de aventură, o tură de off road pe dealurile Transilvaniei. Participă şi tu la concurs, înscrie-te în această campanie şi donează 25 de lei.

Poţi salva chiar tu viaţa unui nou născut!

Împarte cu prietenii tăi: