La propunerea primarului general Gabriela Firea, consilierii municipali au adoptat o hotarare prin care Municipalitatea solicita Guvernului Romaniei emiterea unei hotarari pentru trecerea Pavilionului Central de la Romexpo si a terenului aferent din administrarea RAPPS in cea a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Conform expunerii de motive ce insoteste proiectul, in Capitala exista un deficit major in ceea ce priveste zonele necesare organizarii de activitati in domenile cultural, educativ si sportiv. In acest context, „Municipiul Bucuresti a identificat ca oportunitati realizarea unei zone care sa ofere posibilitatea organizarii activitatilor culturale, educative si sportive imobilul Romexpo din Bulevardul Marasti 65-67, fiind o cladire amplasata intr-o zona usor accesibila care se preteaza pentru organizarea activitatilor de agrement”.

Cu alte cuvinte, Pavilionul Central de la Romexpo ar fi numai bun pentru organizarea de intreceri sportive, concerte si spectacole. Terenul are o suprafata de 309.794 metri patrati si se afla in administrarea RAPPS, in timp ce Pavilionul Central este proprietatea SC Romexpo SA.

Primarul general Gabriela Firea a explicat ca este vorba despre transformarea Pavilionului Central de la Romexpo intr-o sala multifunctionala, cu 15.000 de locuri.

Reamintim ca, in noiembrie anul trecut, Primaria Capitalei a incheiat un protocol pe 4 ani cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, care detine Romexpo. Potrivit protocolului, Pavilionul Central urmeaza a fi transformat intr-o sala polivalenta, pentru organizarea de evenimente culturale, artistice si sportive, incepand cu toamna acestui an. Pentru ca protocolul sa poata fi pus in practica, Municipalitatea are nevoie sa primeasca administrarea Pavilionului Central si a terenului aferent.

La initiativa primarului general, Gabriela Firea, consilierii municipali au adoptat astazi si o hotarare prin care se solicita Guvernului Romaniei sa treaca terenul cunoscut sub numele de „Esplanada” in administrarea Municipalitatii. Primaria Capitalei intentioneza sa construiasca un centru multifunctional in zona Unirii. Acesta ar urma sa imbine cladiri de birouri, administrative, un centru de afaceri, spatii culturale, parcari si o zona verde de agrement.

CGMB a mai aprobat o hotarare prin care Municipalitatea recurge la un schimb de terenuri cu proprietarul Parcului Emil Garleanu si a adoptat proiectul de hotarare privind acordarea unui stimulent pentru copiii cu handicap.

De asemenea, astazi i s-a acordat titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti cunoscutului si indragitului actor Alexandru Arsinel. Aceast titlu absolut onorific, care nu aduce niciun sprijin material, vine in anul in care maestrul Arsinel a implinit 78 de primaveri, fiindca domnia sa este mereu tanar si plin de umor. Alexandru Arsinel a petrecut 53 de ani in slujba teatrului romanesc.

Împarte cu prietenii tăi: