Evenimentul va avea loc în data de 7 noiembrie, în Sala Mare a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș, care se va transforma într-un uriaș ring de dans.

Inițiativa aparține Asociației Mercur, care și-a propus să reunească într-un singur loc dansul, muzica, arhitectura și caritatea.

Reprezentanta asociației, Cristina Manoilă, a explicat că balul a fost anunțat atât de devreme pentru ca toată lumea să aibă timp să se pregătească, fie că e vorba de dansatorii profesioniști sau orchestra Filarmonicii.
O parte din încasări vor fi folosite pentru achiziționarea unor piese muzeale, mai spun organizatorii:

Toți cei care vin la bal sunt invitați prin îndemnul tradițional ”Alles Walzer”. Numărul locurilor este limitat, noi avem posibilitatea să oferim 320 de bilete, parte din ele pe scune și foarte multe în picioare. Intrarea nu se va face pe bază de invitații, ci pe bază de bilet. Există prețuri de early booking până la 1 august, între 250 și 310 lei, după care ele cresc, în medie, cu 40 de lei.”

Evenimentul va cuprinde suite de dansuri prezentate de cupluri de debutanți, adulți și copii. Vor fi interpretate celebrele dansuri vals vienez, vals lent, polka, cadril.

Pentru cei ce doresc să participe se organizează cursuri de dans, spune instructorul Somodi Katalin de la Clubul Sportiv Dance Art:

”Vom aduce niște momente deosebite de dans, prin copii între 9 și 14 ani, dansatori sportivi. Va urma un moment cu dansatorii de mare performanță care, acompaniați de orchestra Filarmonicii vor interpreta un vals vienez, după care va evolua o altă echipă de seniori care practică dansul de societate. Alte momente speciale vor fi realizate de către perechea cea mai renumită de dansatori sportivi din România, Paul Moldovan și Cristina Tătar.”

În cadrul evenimentului a cărui gazdă va fi binecunoscutul Virgil Ianțu vor evolua soprana Irina Iordăchescu, tenorul Cătălin Vasiliu, Corul și Orchestra Filarmonicii din Tîrgu Mureș, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.
Codul vestimentar este obligatoriu la Balul de la Palat – domnii vor purta frac sau smoching negru, pantaloni și pantofi negri, cămăși și/sau veste albe cu guler papillon, iar doamnele rochie de seară lungă.

Împarte cu prietenii tăi: