Două firme din municipiul Sfântu Gheorghe sunt cercetate pentru spălare de bani şi evaziune fiscală, prejudiciul cauzat statului fiind estimat de poliţişti la aproape 238.000 de lei.

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna au înregistrat două dosare penale ce vizează aceste firme, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și evaziune fiscală comisă prin omisiunea evidențierii, în parte, a veniturilor obținute.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, în urma investigaţiilor s-a stabilit că în perioada 2010-2016, administratorii celor două societăți nu au înregistrat în evidențele contabile obligatorii veniturile obținute, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat, prejudiciul cauzat fiind estimat, în această fază, la circa 238.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au descoperit că administratorul altei societăți comerciale din Sfântu Gheorghe a derulat operațiuni comerciale cu diverși parteneri din țară, fără a evidenția în actele contabile toate veniturile obținute
în perioada 2013-2015, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul în această cauză a fost estimat la circa 145.000 de lei.

Împarte cu prietenii tăi: