Două plutoane de infanterie marină ale Forțelor Navale Române vor participa vineri, 21 iulie, la exercițiul „Mărășești 17“, desfășurat la Centrul Secundar de Instruire Babadag din județul Tulcea, în cadrul operațiunii multinaționale „Saber Guardian 17“.

Potrivit unui comunicat transmis de Statul Major al Forțelor Navale Române, cei 65 de militari ai Batalionului 307 Infanterie Marină „vor desfășura acțiuni de luptă specifice zonei lagunare la activitatea ce își propune să prezinte un exercițiu dinamic cu trageri de luptă, deplasări în câmpul tactic, acordarea primului ajutor în zona de operații, dar are ca scop și exersarea procedurilor de comandă și control la nivelul subunităților”.

„Activitatea este un exercițiu de comandament în teren cu trupe și trageri de luptă și reprezintă o secvență de instruire a exercițiului multinațional ‘Saber Guardian 17’. Obiectivele sale sunt perfecționarea deprinderilor privind folosirea armamentului și tehnicii din dotare, creșterea capacității de rezistență și acțiune la efort în mediu operațional ostil, îmbunătățirea capacității de reacție în cadrul unor scenarii cât mai apropiate de realitatea câmpului de luptă”, a mai precizat Biroul informare și relații publice al Statului Major al Forțelor Navale Române.

Cu această ocazie, la Centrul Secundar de Instruire Babadag va fi organizată, vineri, Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului „Mărășești 17“.

Împarte cu prietenii tăi: