În această ediție a emisiunii România de nota 10, Radio Timișoara oe aduce pe scena pe Maria Luisa Sâpcu, răsfăţata Issa, care face parte, la doar 10 ani, dintr-o poveste învăluită în muzici medievale, vechi de secole. Issa e un personaj important în desfăşurarea de energie, istorie, magie, de multe ori, pe care o rostogoleşte, pe scenă, formaţia Lupus Dacus.

În loc de jucării, Issa, s-a pomenit printre instrumentele părinţilor, muzicieni la rândul lor. Le-a cercetat, le-a încercat, în joacă, iar acum, dacă o întrebi la câte instrumente ştie să cânte, îţi răspunde ştrengăreşte: “la multe”. Adevărul e că, fiind multiinstrumentistă, îi sunt prietene la cataramă: tamburina, tobele, rainstick-ul, timpanul, tilinca, tulnicul, fluierele…

Andrei Moţ, manager şi percuţionist în orchestra Lupus Dacus:

“Proiectul nostru medieval-simfonic, este la ora aceasta, cel mai amplu spectacol de muzică medievală, cavalerism, turniruri, jonglerii/dansuri cu foc, dansuri medievale şi poeme istorice, din ţara noastră. Am muncit enorm la acest proiect pe care îl tot dezvoltăm. Durata unui astfel de spectacol depaşeşte 2 ore şi colaborăm, ca într-o familie frumoasă, cu Paladinii de Terra Medies şi formaţia pirotehnică Fire Dream. Orchestra Lupus Dacus este compusă din  muzicieni de la Opera Naţională Română din Timişoara şi Filarmonica de Stat “Banatul” din Timişoara, dirijor Cosmin Hărşian, lect.univ.dr. la Facultatea de Muzică din Timişoara. Orchestraţiile au fost făcute de regretatul prof.univ.dr. Dumitru Sâpcu de la Facultatea de Muzică din Iaşi. Compoziţiile aparţin formaţiei Lupus Dacus.

Un moment important şi aşteptat de toţi va fi concertul de muzică medievală  pe care îl vor susţine la Ateneul Roman în 19 noiembrie.

Împarte cu prietenii tăi: