Sâmbătă, 29 iulie 2017, orele 17.00-19.00 la Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitelor ce se va desfăşura la Iaşi în Parcul Copou printr-un eveniment public de informare a populaţiei denumit “Biblioteca vie”.

Evenimentul este organizat la Iaşi de către Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) în parteneriat cu Asociaţia „Aproape de Oameni” Iaşi (A.D.O. IAŞI), Sucursala Teritorială Iaşi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România (C.N.A.S.R. IAŞI).

Alături de voluntarii APAH-RO, A.D.O. IAŞI şi CNASR IAŞI care vor oferi pliante informative privind hepatitele şi care vor vorbi despre activitatea Asociaţiei, ieşenii vor putea avea discutaţii cu medicii: Conferentiar Dr. Vasile Drug de la Colegiul Medicilor Iaşi, medic primar gastroenterologie în cadrul Spitalului “Sfantul Spiridon” Iaşi şi Dr. Richard Constantinescu – autor şi iatroistoriograf, cadru didactic la U.M.F. “Grigore T. Popa” Iaşi.
La nivel internaţional, Ziua Mondială a Hepatitei este marcată prin diferite acţiuni simbolice pe data de 28 iulie. Hepatita este o boală infecţioasă care afectează 325 de milioane de persoane (statistici OMS, 2015). În România, conform estimărilor specialiştilor, peste 800.000 de persoane sunt infectate cu virusul hepatitei B, în timp ce aproximativ 600.000 suferă de hepatita C. România este a patra ţară din Europa în clasamentul deceselor cauzate de afectiunile hepatice.

Împarte cu prietenii tăi: