Un puternic incendiu de vegetaţie a făcut ravagii în Drobeta Turnu Severin!

Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit ieri  cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, un ATV, 2 autospeciale de primă intervenție, o autospecială de transport, un ofițerși 41 de pompieri militari, sub comanda grupei operative formată din doi ofiteri, pentru stingerea a două incendii izbucnite la vegetație uscată în municipiul Drobeta Turnu Severin, zona Schela Cladovei și Dealul Viilor.

În sprijin au intervenit șase pompieri militari din cadrul Detașamentul de Pompieri Orșova cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, doua servicii private pentru situatii de urgenta cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un operator economic cu o autocisternă având capacitatea de 6 tone, 10 agenți de poliție din cadrul IPJ Mehedinți, 10 agenți de la Poliția Locală Drobeta Turnu Severin, precum si primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Incendiul s-a propagat cu repeziciune din cauza vegetației uscate și a vântului puternic punând în pericol locuințele din zonă, dar și circulația pe centura ocolitoare din cauza degajărilor mari de fum. Timp de peste cinci ore, pompierii au actionat pentru limitarea si stingerea incendiului, care a cuprins circa 85 ha de vegetație uscată lăstăriș și mărăciniș, 30 ml gard de lemn, 66 ml stâlpi de gard, 4 anexe gospodărești, 2 scutere și un autoturism scos din uz radiat și dezmembrat.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

Împarte cu prietenii tăi: