Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost suspendat din funcţie pe perioada anchetei, până la emiterea unei hotărâri definitive, decizia fiind luată vineri de către magistraţii Judecătoriei Chişinău, informează Unimedia şi Moldpres.

Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai de către Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi pe 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. El este suspectat de trafic de influenţă în dosarul privind parcările cu plată.

Procurorul de caz a afirmat că decizia instanţei este legală. ”Suspendarea provizorie este necesară, întrucât urmează să fie audiaţi mai mulţi martori care se află în strânsă legătură cu primarul capitalei, astfel că există riscul ca persoanele să fie influenţate, mai ales că s-a încercat anterior intimidarea unui martor”, a declarat procurorul.

La rândul său, avocata primarului a spus că decizia este ilegală. ”Acest subiect urma să fie examinat de Curtea Constituţională, întrucât domnul Chirtoacă ocupă o funcţie în care a fost ales de către cetăţeni. Vom contesta decizia astăzi”, a afirmat avocata.

Prezent la şedinţă, primarul Chişinăului a declarat că se aştepta la o asemenea decizie. ”Eram pregătit. Totuşi, chiar dacă nu aş fi fost demis din funcţie, nu aveam să merg la serviciu până la pronunţarea deciziei definitive, astfel că această hotărâre nici nu era necesară. Martorul despre care a menţionat procurorul că ar fi fost influenţat este Igor Gamreţchi, însă acest lucru nu este adevărat”, a afirmat Chirtoacă. (Agerpres/ FOTO publika.md)

Împarte cu prietenii tăi: