Timișenii care își udă grădinile cu apă de la rețeaua publică de alimentare pe perioada caniculei riscă să lase unele localități rurale fără apă la robinet.

Aquatim reia avertismentul adresat consumatorilor care vor să ude grădinile cu apă potabilă. Pe perioada caniculei, în zonele în care resursele de apă sunt limitate, consumurile sezoniere ridicate vor duce la presiunea scăzută sau chiar lipsa apei la robinet. Prin urmare, Aquatim recomandă limitarea consumului casnic de apă pe timp de secetă, în special în localitățile rurale.

În Timiș, astfel de situații apar cu preponderență în Bencecu de Sus, Pișchia, Herneacova, Giarmata, Cerneteaz, Giarmata Vii, Găvojdia și Ciacova. Pentru udatul grădinilor este indicată folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie.

„Aquatim face tot ce ține de competența sa tehnică pentru a asigura necesarul de apă în aceste localități – forajele și rețelele din exploatare sunt inspectate cu regularitate, pentru a preveni avariile, iar pe timp de noapte se refac stocurile din rezervoare”, transmit reprezentanții societății.

Împarte cu prietenii tăi: