România de nota 10”, vă invită într-un loc minunat, ușor de găsit pe harta turistică și culturală – Cucuteni. Din acest sat plin de mistere, care a dat numele faimoasei culturi neolitice, este și invitata emisiunii – Ionela Sandrina Mihuleac, unul dintre puținii artiști care realizează obiecte din ceramică în stilul Cucuteni.

De mai bine de zece ani, în fiecare vară, ea organizează la Cucuteni Simpozionul Internațional de Arte Vizuale „Human”, care în timp s-a transformat  într-o adevărată sărbătoare a satului. Fiecare ediție reunește artiști din țară și de peste hotare, alături de copii din zonă, curioși sa învețe modelarea lutului.

Pe lăngă ceramica de Cucuteni, pictură și sculptură, artista se exprimă și prin intermediul cuvântului scris. Poemele sale au fost adunate în paginile cărtii „Cutii pentru fluturi”.

Pentru Ionela Sandrina Mihuleac,  Cucuteni e locul magic, care in fiecare clipă o inspiră, ii dă o nouă energie, pentru a-și scrie poemele, fie în propriul jurnal, fie pe vase cucuteniene.

Vă invităm să ascultaţi emisiunea realizată de Natalia Maxim – Poeme pe vase de Cucuteni

Împarte cu prietenii tăi: