Ministerul Român de Externe a emis avertizări de călătorie pentru acest sfârşit de săptămână pentru mai multe ţări europene.

În acest weekend este aplicat Cod Roşu de CANICULĂ, pentru întreg teritoriul Croaţiei, al Bosniei-Herţegovina, Serbiei, Muntenegrului şi Ungariei.

Canicula extremă vizează şi cea mai mare parte a Sloveniei, sudul Poloniei, sudul Slovaciei, sudul Elveţiei, centrul şi sud-estul Italiei.

Şi Insulele Sicilia şi Sardinia se află sub Cod Roşu de CANICULĂ, potrivit site-ului meteoalarm.eu.

Ministerul de Externe de la Bucureşti avertizează călătorii, că din cauza caniculei şi a secetei există pericolul producerii unor incendii de vegetaţie uscată şi de pădure, în zonele sudice şi estice ale Portugaliei, în sudul şi centrul Spaniei şi în zona Mallorca.

Pericol de incendii de pădure şi de vegetaţie uscată de soare există şi în sudul insulei Corsica şi în zona medieraneeană a Franţei, în Insulele Sicilia şi Sardinia.

La fel şi în sudul şi centrul Italiei, în zona de coastă a Croaţiei, în centrul Albaniei, în zona estică a Ungariei, nordul şi estul Serbiei, Macedonia, sud-estul şi nord-vestul Bulgariei, partea sudică a ţărmului Greciei.

Şi părţi din zona centrală a Ciprului, ca şi centrul şi sud-vestul Turciei, se află sub în aceeaşi situaţie. (Rador/ FOTO romaniatv.net)

Împarte cu prietenii tăi: