Festivalul Internaţional ‘Zilele Muzicii la Oraviţa’  îşi deschide porţile, în această seară  pentru cea de-a zecea ediţie. Timp de zece zile, iubitorii muzicii clasice se vor putea bucura de concerte și recitaluri.

“În inima oraşului Oraviţa a fost construit primul teatru din România, în anul 1817, după macheta Burgtheater-ului din Viena. Denumit astăzi Teatrul Vechi, purtând şi numele poetului Mihai Eminescu,el este o bijuterie arhitectonică. Dar un teatru nu este doar o clădire, ci şi un lăcaş al Artei. Dorim ca prin toate concertele din cadrul Festivalului Internaţional Zilele Muzicii la Oraviţa să dăinuiască un Teatru viu, care emană lumină spirituală”, spune Manuela Iana-Mihăilescu, directorul artistic al festivalului.

Oraviţa va avea oaspeţi de renume, instrumentişti, dar şi artişti vocali. Astăzi festivalul este deschis cu un concert inaugural, susţinut de Corul Cantus Redivivus, avându-l ca dirijor pe Emanuel Pecingină, cel care a introdus, în festival, muzica corală.

Sâmbătă este programat un recital de pian ce îl va avea ca protagonist pe Eduard Kunz. Şi în următoarele zile, iubitorii de muzică clasică vor avea ocazia să participe la diferite recitaluri de cameră, de pian, la concerte, care vor începe, de fiecare dată, la ora 19:00.

Festivalul se va încheia pe data de 15 august, la Biserica Romano Catolică din Oraviţa, cu concertul ‘Ave Maria’, ce va fi susţinut de Simina Ivan (soprană), Aura Twarowska (mezzo-soprană), iar la pian, Dragoş şi Manuela Iana-Mihăilescu.

Împarte cu prietenii tăi: