Un primar din Arad îşi donează salariul pentru şcoala din comuna pe care o conduce. Este vorba de edilul din Petriş, Irina Onescu, neafiliată politic.

Irina Onescu a demarat o campanie de strângere de fonduri din donaţii pentru a moderniza şcoala generală din comună, în care învaţă aproximativ o sută de copii şi a anunţat că îşi donează salariul de primar pe o lună.

Campania „Şcoala din vise” speră să adune bani pentru mobilier şcolar şi materiale didactice, dar şi pentru lucrări reamenajare şi un teren de sport. Edilul a lansat campania pe facebook. unde a postat şi un cont în care se pot dona bani.Şi sponsorizările în produse, materiale sau servicii sunt la fel de binevenite.

Primarul comunei Petriş mai explică pe contul său de Facebook că „într-o comunitate rurală în care natalitatea este în continuă scădere iar resursele pentru dezvoltare sunt limitate, noi căutăm să le creem celor mici condiţii pentru a beneficia de o educaţie cât mai bună, pentru a visa neîngrădiţi şi mai apoi pentru a-şi transforma visele în realitate”.

Comuna arădeană Petriş este singura din judeţul Arad căreia nu i s-a aprobat niciun proiect în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, deşi îndeplineşte toate condiţiile. Din acest motiv, primăriţa a trimis viceprermierului Sevil Shhaideh, care a împărţit banii, o scrisoare în care cere să se explice motivele nealocării banilor.

Împarte cu prietenii tăi: