Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Timişoara se confruntă cu mari probleme din cauza subfinanţării sistemului de sănătate.

Instalaţiile speciale de climatizare sunt defecte, astfel că intervenţiile chirurgicale se desfăşoară cu risc de infecţii din cauza transpiraţiei. Şeful secţiei de Chirurgie Vasculară, prof. dr. Marian Gaşpar atrage atenţia că în sălile de operaţie clima specială laminară, veche de 22 de ani, nu mai funcţionează, astfel că temperatura ajunge la 26 – 29 de grade, în condiţiile în care temperatura în sălile de operaţie pe cord trebuie să fie de 18 – 20 de grade. “Aceeaşi problemă cu clima este şi la Terapie Intensivă unde pacienţii, după operaţiile pe cord, rămân una – două zile şi trebuie să suporte temperaturi de 29 de grade”, atrage atenţia dr. Marian Gaşpar.

Tot din cauza lipsei banilor lipsesc medicamente, anesetezice sau dispozitive medicale necesare la operaţii. O altă problemă semnalată de profesorul Gaşpar o reprezintă spaţiile de operaţie, în condiţiile în care sălile noi “un etaj cu 30 de locuri pentru pacienţi şi noul spaţiu pentru Sterlizare au rămas tot goale, nefolosite”.

Şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară, Marian Gaşpar, spune că în momentul de faţă toate cele trei aparate angiograf s-au defectat; în aceste condiţii, pacienţii sunt îndrumaţi pentru examinări spre alte oraşe. Gaşpar a mai amintit că din motivele aminitite anterior, numărul de operaţii realizate la Timişoara a scăzut cu aproape o treime.

Împarte cu prietenii tăi: