Între 30 august și 3 septembrie municipiul Tîrgu-Mureș va găzdui pentru prima oară Campionatul Mondial de Descarcerare și Acordarea Primului Ajutor.

Secretarul de stat Raed Arafat a arătat că vor participa 16 țări cu peste 50 de echipe, iar Tîrgu-Mureșul a fost ales pentru că de aici s-a organizat prima operațiune de descarcerare și mai multe activități pe linia de intervenție de urgență au pornit de la Tîrgu-Mureș:

”Va fi ceva extrem de interesant și important pentru noi. Este a 12-a sau a 13-a ediție a competiției și, până acum, această competiție s-a organizat în țări care aveau capacitatea să organizeze așa ceva, Marea Britanie, Brazilia, iar acum i-am invitat noi pe ei aici, au acceptat invitația și sunt convins că va fi organizarea la înălțime.”

La eveniment vor participa peste 600 de persoane, iar până acum s-au înscris echipe din Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Marea Britanie, Canada, Cehia, Elveția, Franța, Argentina și România.
În acest an, organizatorii au primit sprijinul unui producător de autoturisme care le va pune la dispoziție 140 de autoturisme noi, gata să fie distruse.

Împarte cu prietenii tăi: