Deficitul de personal la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș este în acest moment de 18%, chiar dacă în luna iulie s-au făcut și angajări.

Au fost încadrați 13 polițiști, 4 ofițeri și 9 agenți, iar Inspectoratul a demarat procedurile pentru ocuparea a încă 18 posturi de ofițeri.

Șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, comisar şef Dumitru Bîltag:

”Avem un deficit foarte mare de personal. În această perioadă, mulți dintre colegii noștri au încetat raporturile de serviciu cu unitatea prin ieșire la pensie. Este un fapt care se întâmplă, cred, la nivelul întregii țări, nu ține de noi, este o opinie personală a fiecăruia dintre noi, de a ieși la pensie în momentul în care îndeplinim condițiile și de a înceta raporturile cu unitatea. Eu le doresc succes tuturor colegilor care au încetat în această perioadă activitatea.”

Cei 18 ofițeri noi vor finaliza procedura de ocupare a posturilor în 26 august. 8 dintre ei vor fi repartizați la investigații criminale, 8 la investigarea criminalității economice, unul la serviciul arme și muniții și unul la dispecerat.

Raluca Creț

Împarte cu prietenii tăi: