Poliţiştii hunedoreni le-au dăruit veste reflectorizante celor şapte elevi de clasă primară, de la şcoala din comuna Bulzeştii de Sus. Copiii care locuiesc în așezarea de munte, sunt nevoiţi să vină pe jos, cale de câţiva kilometri, ca să ajungă la orele de curs.

Micuţii sunt aduşi de acasă de către părinţi, până la un punct de întâlnire, de unde sunt preluaţi cu o maşină de către învăţătorul din sat şi duşi apoi până la şcoală.

“Copiii parcurg zilnic, de acasă, însoţiţi de părinţi, pe cărări de munte, aproximativ trei kilometri, până ajung la un drum public de unde învăţătorul îi preia cu un autoturism şi-i duce la şcoală. Se întâmplă în fiecare zi. La finalul orelor, copiii sunt aduşi până la un punct de întâlnire de unde sunt preluaţi de către părinţi şi se întorc la casele lor”, spune coordonatorul Compartimentului de Prevenire din cadrul IPJ Hunedoara, subcomisar Andreea Feraru.

Poliţiştii care au cunoscut situaţia micuţilor din satul Bulzeştii de Sus au decis să participe la deschiderea anului şcolar şi să le ofere elevilor veste reflectorizante ca elevii să poată fi observaţi mai uşor de către şoferi atunci când se deplasează pe marginea drumului.

Comuna Bulzeştii de Sus este situată în partea de nord a judeţului Hunedoara, la poalele Muntelui Găina. Aşezarea este formată din nouă sate în care mai trăiesc cu puţin peste 300 de locuitori.

Foto: gddhd.ro

Împarte cu prietenii tăi: