Un inedit concert de ţiteră are loc, duminică, la Basilica Papală Maria Radna din judeţul Arad.

Concertul va fi susţinut de Orchestra de Ţiteră din Munchen-Pasing, din Germania, de un ansamblu de 16 instrumentişti sub conducerea lui Robert Popp. Pe lângă instrumentiştii de ţiteră, vor fi prezenţi violonişti, flautişti şi o soprană. Concertul este organizat de către Institutul Goethe din România şi deschide turneul pe care ansamblul îl efectuează în România. Concertul de la Basilica Papală Maria Radna începe la ora 11:15, iar intrarea este gratuită.

Artiştii vor mai cânta pe 2 octombrie la Colegiul de Arte Sabin Drăgoi din Arad, iar în zilele de 3,4 şi 5 octombrie vor concerta la Timişoara. Turneul mai cuprinde recitaluri la Reşiţa, în zilele de 6 şi 7 octombrie, iar la Anina tot pe 7 octombrie.

Orchestra, care a fost înfiinţată în 1919, are numeroase apariţii la radio şi televiziune şi a efectat numeroae turnee turnee internaţionale. În plus, muzicienii au câştigat de cinci ori locul I la concursul de orchestre din Germania.

De origine foarte veche (fiind intrebuinţată de Eschil la spectacolele tragice din Grecia Antică), ţitera este astăzi populară în Europa, Asia şi Africa.

Împarte cu prietenii tăi: