De la Reșița până la Roma, uneori, nu este decât un pas. Prin asociația INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo, și Asociația „Spirit Românesc” din Roma în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin se implementează proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”.

Proiectul, dispune de o finanțare de peste 6,8 milioane de lei și se derulează pe o perioadă de trei ani, cu finalizare în septembrie 2020.

Grupul țintă este format din minim 220 de persoane fizice care îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiții: au reședința sau domiciliul în mediul rural sau urban din regiunile mai puțin dezvoltate ale României; au vârsta de minimum 18 ani și maximum 65 ani fără a fi pensionar; posedă cetățenia română și face dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în grupul țintă.

Este necesară experiența antreprenorială, certificată prin documente de înființare a unei societăți comerciale în străinătate, experiența în domeniul în care dorește să inițieze afacerea sau capacitatea tehnică și profesională dovedită printr-un contract de muncă sau de colaborare în domeniul în care dorește să inițieze afacerea vizată, sau demonstrează cunoștințele de specialitate prin documente recunoscute de statul român.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru românii din Diaspora, sprijinirea initiațivelor acestora ca formă de ocupare pe cont propriu și de creare de noi locuri de muncă în regiunile mai puțin dezvoltate ale României, înființarea, sprijinirea și asigurarea sprijinului pentru minim 24 întreprinderi și crearea a peste 48 locuri de muncă.

Împarte cu prietenii tăi: