Este iarnă zdravănă, în centrul țării, unde a nins, puternic. Deși nu au fost probleme majore în trafic, mai mulți copaci s-au prăbușit, sub greutatea zăpezii.

Circulația trenurilor, pe un tronson din Mureș, a fost oprită, câteva ore. Brașovul a fost orașul cel mai afectat de vremea rea, iar, în Moldova, ninsoarea a îmbrăcat orașele și satele, într-un strat de zăpada.

Firmele de deszăpezire au împrăștiat aproape 300 de tone de material antiderapant, dar chiar și așa, toată dimineață, în Brașov, circulația a fost infernală. Pe străduțele mai mici, deszăpezirea a rămas tot în sarcina oamenilor, care se grăbeau să ajungă la muncă.

Un copac s-a rupt sub greutatea zăpezii și a căzut peste o mașină. Și firma care a decorat centrul orașului pentru Crăciun a avut o supriză neplăcută.

 Zăpada apoasă care a căzut toată noaptea aici la Brașov este atât de grea încât a rupt până și ghirlandele montate în urmă cu câteva zile în centrul orașului.

Azi noapte, accesul spre stațiunea Păltiniș din Sibiu a fost blocat de copacii prăbușiți pe șosea.

Codul portocaliu de vreme rea i-a prins nepregătiți în munții Bucegi pe doi turiști din Galați. Mașină lor s-a stricat pe drumul spre cabana Piatra Arsă, iar oamenii au cerut ajutorul jandarmilor montani.

Pe drumul spre Muntele Roșu, în apropiere de Cheia, mai mulți șoferi au fost nevoiți să se întoarcă din drum.

Mii de gospodarii din Mureș au rămas fără curent electric, după ninsoarea puternică de azi-noapte. Inclusiv câteva cartiere din Târgu-Mureș s-au trezit în beznă.

Azi noapte a nins și în Moldova unde lapovița s-a transformat în zăpada. În Vrancea, patru sate sunt afectate de viscol, iar troienele ajung și la un metru și jumătate

Împarte cu prietenii tăi: