Universitatea ”Petru Maior” coordonează proiectul Erasmus+ , care are o durată de implementare de trei ani, între 2017-2020, și un buget de peste 700.000 euro.
Va fi realizat un parteneriat între 15 universități din opt țări participante din Europa și Africa: România, Marea Britanie, Italia, Polonia, Bulgaria, Kenya, Uganda și Tanzania.
În cadrul proiectului se va face schimb de experiență iar universitățile se vor implica și în dotarea instituțiilor partenere, spune managerul proiectului, prof. Liviu Moldovan.
Se vor desfășura mai multe reuniuni de instruire a partenerilor africani. Aici va fi o curriculă de instruire, care va fi elaborată de partenerii europeni, în ceea ce privește antreprenorialul și această dezvoltare, inovație, incluzivă. Se va dezvolta o resursă electronică, un website unde ei pot să desfășoare instruiri, chiar și online. Apoi vor avea loc o serie de dotări, universitățile partenere vor achiziționa echipamente și vor face anumite dotări materiale, iar în final se vor desfășura o serie de evenimente de diseminare, conferințe organizate în cele trei țări partenere din Africa .”
Prima întâlnire din cadrul proiectului va avea loc în luna februarie, într-o universitate parteneră din Africa.

Împarte cu prietenii tăi: