Rubricile de limba română pe care le ascultați în fiecare zi la Radio Timișoara, prezentate de prof. univ. dr. Marcel Tolcea, se regăsesc acum într-o carte cu titlul Limba română pentru începători de la 14 la 101 ani. Cronici de limba română la Radio Timișoara. Cartea a apărut la editura Universității de Vest, sub egida Radio Timișoara și va fi lansată joi, 14 decembrie 2017, de la ora 17.00, la Biblioteca Centrală Universitară ”Eugen Todoran” din Timișoara.

”Dacă vă întrebați de ce am ales un asemenea titlu mai degrabă acroșant decât academic, vă răspund că din cel puțin două motive: nu îmi plac titlurile banale, iar cartea este realemente pentru începători. Iar începătorii sunt și nefilologii, și cei care iubesc limba română. De la dv., la studenții mei de la științele comunicării. Da, ca profesor de Jurnalism, am înțeles că una dintre menirile importante ale unui dascăl este de a-i provoca pe studenți să fie atenți la limba română.” spune Marcel Tolcea.

Volumul cuprinde 366 de articole într-o ordine aleatorie, cu excepția primelor două. ”Am socotit firesc să încep cu sensurile cuvântului revoluție, ca un omagiu adus timișorenilor din 1989. Și să continui tot cu un omagiu, de data asta adus Magistrului lingvisticii timișorene, Profesorul G.I. Tohăneanu.”

Invitat, alături de autor, Mihai Anghel.

Rubrica de limba română realizată de Marcel Tolcea a început să fie difuzată din octombrie 2015 și de luni până vineri inclusiv, în jurul orelor 7.47, 11.47 si 15,47. Le puteți găsi și pe internet la http://radiotimisoara.ro/stiri/limba-romana/

Cartea se găsește în librării.

Împarte cu prietenii tăi: