Reprezentanții Portului Anaklia din Georgia, Levan Akhvlediani – CEO și Salome Kelenjeridze – Director Comercial – Marketing, au vizitat astăzi Portul Constanța și au avut întâlniri de afaceri cu firme din domeniul portuar, după cum informează un comunicat al CN APMC.

Delegația georgiană și conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța au avut discuții pe tema dezvoltării noului port din Anaklia, ca potențial partener al Portului Constanța, având în vedere și încheierea unui protocol de colaborare între cele două porturi.

La sediul CN APM au fost organizate și întâlniri de afaceri cu importante companii cu activitate în Portul Constanța, în vederea unor colaborări viitoare. La eveniment au participat și reprezentanții Constanța Port Business Association.

Vizita celor doi delegați georgieni este o urmare a demersurilor pe care conducerea CN APM SA Constanța le-a făcut la Tbilisi Belt&Road Forum, din 27-29 noiembrie 2017, în Georgia.

Anaklia Development Consortium este semnatarul contractului de investiții cu Guvernul Georgiei, prin care a primit dreptul de a dezvolta, construi, opera și exploata Portul Anaklia. Anaklia Development Consortium este un joint-venture format din TBC Holding (Georgia) și Grupul Conti International (SUA).

Noul port Anaklia, un proiect regional de anvergură, va avea o poziționare strategică menită să atragă trafic suplimentar de mărfuri în regiunea Caucazului și a Asiei Centrale, contribuind la restaurarea vechiului Drum al Mătăsii. Având în vedere adâncimile de până la 16 metri de care va dispune, Portul Anaklia va așeza Georgia pe rutele serviciilor directe ale navelor portcontainer.

Împarte cu prietenii tăi: