Timişoara şi Aradul nu îşi permit să gonească investitori pentru că nu şi-a atins potenţialul de creştere. Avertismentul vine din partea unui expert pe Dezvoltare Urbană în cadrul Băncii Mondiale.

Prezent la Timişoara pentru o dezbatere pe tema polului de crestere Timişoara, Marius Cristea, specialist în cadrul Băncii Mondiale a declarat că Timişoara şi Aradul au, totuşi, avantajul că pot selecta investitorii.

“Vă permiteți să mergeți întâi să vă alegeți ce investitori doriți să atrageți strategic în anii ce vin. Vreți un producător de top din industria auto, vreți un producător de top din industria de electronice, mergeți și bateți-i la ușă. Pentru că cei de duzină vor veni singuri. Nu trebuie să mergeți după nu știu ce invetistitori care fabrică nu știu ce, pungi din plastic, de exemplu. Cei mari, în schimb, trebuie țintiți. Trebuie să îți vină un producător mare de software, trebuie să dai o fugă până în Silicon Valley să discuți cu ei”, a explicat Marius Cristea.

În privinţa dezvoltării comune Arad – Timişoara, viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu a declarat că aceasta nu trebuie văzute ca un tot unitar, ci ca două unităţi care dezvoltă proiecte comune.

Împarte cu prietenii tăi: