Cei mai afectați au fost pomicultorii din zona Reghin, care au rămas aproape fără niciun fruct pe pomi. Temperaturile scăzute din primăvară au afectat și prunii, cireșii și vișinii, iar rezultatele s-au văzut în depozite.
Directorul Direcției Agricole Mureș, Ioan Rus:

E o producție de 30% față de potențial. Față de 19-20 de tone, cât ar fi trebuit să realizăm, am realizat doar 6.313 kilograme de mere pe hectar. În perioada 21-22 aprilie am avut înghețul târziu de primăvară, probabil dacă scăpam de înghețul din perioada 21-22 era bine, totuși realizam 70%, numai că temperaturile negative s-au repetat, s-au înregistrat și în perioada 3-5 mai, și rezerva de flori care a mai rămas a fost afectată de al doilea val de îngheț.”

Dintre pomicultorii afectați doar patru au avut asigurări și și-au putut recupera paguba produsă de îngheț.

Împarte cu prietenii tăi: