Ascultă Radio România Regional Live

Consumul excesiv al unor produse, amenință ecosistemul marin

Consumul excesiv al unor produse, amenință ecosistemul marin

Publicat de Mihaela Costache, 14 august 2015, 09:10

Locuitorii din Hong Kong, dar și turiștii care vizitează acest oraș, pun în pericol ecosistemul marin, susține organizația World Wild Fund.
Nu este vorba de poluare, ci de pofta acestora de a mânca pești, scoici și crabi.

Animalele marine sunt nelipsite din meniurile restaurantelor, indiferent dacă sunt sau nu de lux.
Pentru a-i atrage pe clienți, localurile le oferă posibilitatea să-și aleagă din acvariu, peștii pe care vor să-i mănânce.
Din păcate, în meniuri se regăsesc și specii amenințate cu dispariția.

De altfel mai mult de jumătate dintre peștii, homarii și scoicile care ajung în farfuriile oamenilor provin din resurse „foarte puțin durabile”, potrivit WWF.
În plus, pescuitul prin metode controversate, duce la epuizarea stocurilor și amenință cu dispariția unor specii.

Oraşul Hong Kong este unul dintre cei mai mari importatori mondiali de produse ale mării, fiindcă în apele regiunii, unde s-a pescuit excesiv, peştii sunt o raritate.
World Wild Fund a postat online un ghid cu produsele durabile și le-a cerut proprietarilor de restaurante să le pună în meniuri pe acelea care nu amenință ecosistemul.

Unii proprietari de localuri se tem însă că, dacă schimbă lucrurile, își vor pierde clienții.

Ecologiștii spun că s-a înregistrat totuși un progres în privința protejării speciilor amenințate cu dispariția.
Un sondaj recent a arătat că 80% dintre consumatori nu ar cumpăra pește din resurse aflate pe cale de epuizare, dacă ar ști acest lucru.

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Culinar joi, 13 aprilie 2017, 13:30

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte

În Joia Mare, gospodinele vopsesc ouăle pentru Paşte. Majoritatea apelează la vopseaua din comerţ, însă există şi modalităţi mai puţin...

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Culinar miercuri, 12 aprilie 2017, 11:30

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte

Tocmai pentru că este Săptămâna Mare și pregătirile pentru sărbători sunt pe ultima sută de metri, unii dintre sibieni „testează”...

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Culinar vineri, 16 octombrie 2015, 08:10

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului

Cercetarea pe care site-ul VoucherCodesPro.co.uk a realizat-o pe 1.798 devegetarieni din Marea Britanie arată că una din trei persoane vegetariene...

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Culinar marți, 13 octombrie 2015, 15:30

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene

Potrivit unui studiu realizat de nutriţioniştii americani, copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene. Pe Youtube a apărut...

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Culinar vineri, 9 octombrie 2015, 08:00

Târg de produse bio la Constanţa

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează, în perioada 8-11 octombrie 2015, Târgul Exponatura, un eveniment...

Târg de produse bio la Constanţa
Culinar luni, 28 septembrie 2015, 08:10

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.

Angajatii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală Baloteşti au dezvoltat, în colaborare cu...

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.
Culinar sâmbătă, 26 septembrie 2015, 11:30

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe

O nouă ediție a expoziției cu vânzare ‘Roadele Toamnei’ s-a deschis la Muzeului Satului Bănățean de la Pădurea Verde din Timișoara. Pe...

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe
Culinar luni, 14 septembrie 2015, 10:00

Suntem ceea ce mâncăm!

Ne tot văităm că pe zi ce trece ne pierdem sănătatea: ne supără ba una ba alta: ficatul, pancreasul, inima, stomacul, circulaţia şi cine...

Suntem ceea ce mâncăm!