Începe Festivalul Plai cu petreceri, concerte supriză și o impresionantă construcție luminoasă
Publicat de Mihaela Costache, 11 septembrie 2015, 17:20
Cea de-a zecea ediție a Festivalului Plai începe vineri și vine cu mai multe noutăți dar și cu multe suprize. Între 11 și 13 septembrie, la Muzeul Satului Bănățean, vor fi spectacole de teatru, proiecții de film, ateliere, petreceri în vreme ce concertele de pe Scena Mare vor fi o surpriză până în momentul în care muzicienii vor ieși efectiv în fața publicului.
Anul acesta, Festivalul Plai a cooptat mai mult operatori culturali locali.
Scena 2 a festivalului se va transforma în Scena Antagon, unde pot fi urmărite spectacole de teatru. Casa Filmelor va fi coordonata de Pelicula Culturală şi Asociaţia Marele Ecran, iar Asociatia „Prin Banat” va coordona pe Aleea Culturala activităţile meşteşugarilor şi reprezentanţii tradiţiilor bănăţene.
Freenetik şi Sabotage sunt, deja, două organizaţii cunoscute în zona de party și vor pregăti două seri consecutive de petreceri în zona de Chill Plai, după ora 23:00.
Vineri, 11 septembrie, distracția va fi asigurată de Sabotage, imediat după terminarea concertelor de la Scena Mare. Atmosfera va fi întreținută de Congo Natty ft. Congo Dubz, Nanci and Phoebe, Jubei, Mighty Boogie și K-lu. Sâmbătă, la petrecerea Freenetik muzica va fi asigurată de Marcus Intalex, S.P.Y, Dudu, Kapno și Rudeness.
Festivalul Plai aduce și una dintre cele mai impresionante construcții luminoase dedicate jocului interactiv: Architects of Air.
Fondatorul, designerul și directorul artistic al Architects of Air, Alan Parkinson, a început să experimenteze în anii ’80 o exprimare artistică prin sculpturi pneumatice. A realizat primul luminariu în 1985, iar în 1990 a creat Eggopolis – primul luminariu care avea să fie prezentat și în afara comitatului Nottingham.
Architects of Air a fost creat în anul imediat următor, iar acum vor fi prezenți la Plai cu cel mai mare luminarium construit de ei până acum. Acesta dispune de 86 de cupole triaxiale și 71 de secțiuni care împreună creează un labirint uimitor de poteci șerpuite și cupole însuflețite unde arhitectura islamică, corpurile geometrice ale lui Arhimede și catedralele gotice se contopesc într-un monument inspirațional al frumusetii luminii și culorii.Construcția celor de la Architects of Air este accesibilă celor în scaun cu rotile sau cu dificultăți de locomoție, iar copiii sub 16 ani pot intra doar însoțiți de un adult. Instalația poate fi vizitată vineri, între orele 16:00 – 19:15, iar sâmbătă și duminică între 12:00 și 19:15.
Un abonament pe trei zile costp 110 lei, iar pentru un permis de o zi plătiți 50 de lei. Dacă mergeți doar la petrecerile Freenetik și Sabotage accesul costă 30 de lei pentru fiecare petrecere.