Succesurile fumătorilor
Publicat de Mihaela Costache, 14 iunie 2017, 09:30
De foarte multe ori, cuvintele stâlcite din ignoranță stârnesc zâmbetele tuturor. Sunt sigur că vă amintiți de celebrul “agramaticalități”, o stupizenie ieșită din gura unui cântăreț care culmea, tocmai dorea să ne arate că s-a săturat de oamenii care vorbesc greșit limba română.
Problema cea mai gravă legată de apariția acestor deșeuri ale limbii nu este, așa cum poate am crede, însăși apariția lor, ci folosirea lor ulterioară, chiar și pe post de glumă. Utilizarea acestor cuvinte este similară cu momentele în care o persoană se apucă de fumat.. La început țigara este aprinsă doar așa, ca să vedem cum e, pentru amuzamentul nostru și a celor din jur. După care acest lucru devine un obicei de care putem scăpa extrem de greu.
Toate aceste “agramaticalități, succesuri, goagăle sau almanahe” este bine să dispară definitiv după ce ne oferă porția respectivă de râs. Haideți să nu le mai folosim, nici măcar în glumă. Pentru că la fel cum se întâmplă atunci când stăm cu țigara în gură, s-ar putea să ne trezim că lângă noi se află un copil care ne privește și ne ascultă. Și care probabil va crede că adultul din fața sa tocmai ce i-a predat o lecție de comportament, tocmai ce i-a oferit un model, pe care la un anumit moment dat îl va urma și el.