Măsuri pentru încurajarea IMM-urilor
Publicat de adinaiftime, 25 iulie 2017, 16:00
25 iulie este termenul limită pentru prima plată a impozitului specific în turism.
Acesta este perceput în locul impozitului de profit de către hotelierii şi agenții economici din alimentaţia publică.
Spre deosebire de alte impozite forfetare contestate, acest tip de taxare a fost dorit și solicitat chiar de cei care urmează să-l achite.
Şi asta pentru că este o cheltuială previzibilă, fiind evitate controalele Fiscului venit să vadă cum a fost calculat profitul şi implicit impozitul.
Singura problemă semnalată de contabili este încadrarea în zona în funcție de care se stabilește o anumită valoare a taxei.
Data de 25 iulie reprezintă și momentul adevărului, întrucât se aşteaptă, dacă nu eliminarea, măcar diminuarea evaziunii fiscale, a precizat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.
„Putem să spunem faptul că am venit cu încă o măsură de fiscalitate în momentul în care am crescut plafonul cifrei de fiscalitate până la 500 de mii de euro, iar acestea sunt impozitate cu 1%. Marea majoritate a companiilor din România cu capital 100% românesc se încadrează în această cifră de afaceri de 500 de mii de euro. Sunt niște avantaje pentru tot ce înseamnă IMM-uri, în special, iar asta ar trebui să conducă și să vedem că, cu ce rămân, investesc mai departe pentru a crește calitatea serviciilor în general”.
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a mai afirmat că agenții economici din domeniu cu cifra de afaceri de maximum 500.000 de euro sunt impozitaţi ca microintreprinderi.